Voor wie

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers. Onder meer:

 

"Jeannet is een warm en uiterst deskundig persoon die haar coachees volledig centraal stelt. Haar coaching is een maatwerk product, volledig getuned op de persoonlijke ambities en de ontwikkeling van de coachees. Wij hadden het geluk om Jeannet als coach te hebben voor een praktijkopdracht voor ons bedrijf, waar ze zowel een stuk persoonlijke ontwikkeling, het groepsproces als de oplevering van ons eindproduct begeleidde. Door goed te luisteren en te observeren weet ze snel te analyseren waar de kracht en de valkuilen van zowel individu als de groep zit. Door haar achtergrond en ruime ervaring is ze daarnaast in staat om hierbij inzicht, handvatten en gerichte adviezen te geven vanuit zowel theorie als praktijk. Door de juiste vragen te stellen en kritische beschouwingen heeft ze ons verder op weg geholpen als we even “klem” zaten en heeft ze ingegrepen in het proces daar waar nodig. Het resultaat is dat wij een hecht team zijn geworden met oprechte teamspirit en mede daardoor succesvol de implementatie van de praktijkopdracht zijn gestart (implementatietraject loopt nog, is meerjarenplan). Dit alles heeft Jeannet gedaan met humor, met professionaliteit en vanuit een integere persoonlijkheid. Jeannet is een coach met meer dan 16 jaar expertise op het gebied van gedrag(ontwikkeling), psychologie en organisatiepraktijken en met passie voor haar vak. Wij als coachees plukken daar de vruchten van."
Namens MN DP 6: Thao Dao, Manuel Onink, Gerard van den Hout, Joyce van Egmond en Ellen van der Meulen
""
"De gesprekken met Jeannet heb ik als zeer prettig ervaren. Zij heeft er voor gezorgd dat ik sneller binnen mijn functie ben gegroeid dan ik had verwacht. Dit komt doordat zij met ‘eenvoudige’ vragen inzicht geeft in ogenschijnlijk lastige situaties. Door met Jeannet te praten had ik heel snel helder wat voor actie ik kan ondernemen en hoe. Zij zorgt er ook voor dat de besproken thema’s, ook al had ik soms zeer specifieke vragen, heel toepasbaar worden op allerlei gebieden. (Klein maken, plat slaan en vervolgens vanuit een groter perspectief ergens naar kijken, patronen ontdekken.) Een zeer nuttig traject!
Melanie Brandenburg , AOC Clusius College"
"Zonder kaders geen ruimte", dat ik dit op zou schrijven had ik nooit gedacht. Al in het eerste gesprek met Jeannet kwam ik tot dit voor mij belangrijke inzicht, er zouden nog vele volgen. In de intensieve gesprekken heb ik veel over mijzelf geleerd, niet alleen tijdens de gesprekken, maar ook door te schrijven en zo mijn gedachten te ordenen. Nieuwe inzichten kreeg ik van de test Management Drives waardoor ik beter ben gaan begrijpen wanneer ik in mijn kracht ben en ook welke omgevingen extra aandacht vragen. Wat mij vooral aanspreekt in Jeannet is dat zij als coach is uitgegaan van mijn persoon, omgeving en vraag, waarbij zij de oplossingsrichting ondersteunde met haar vakmanschap. Op deze wijze heeft Jeannet bijgedragen aan authentieke inzichten en oplossingen die vanuit mijn eigen kracht zijn ontstaan. De gesprekken met Jeannet kwamen voor mij op een zeer cruciaal moment en heb ik als zeer waardevol ervaren."

"De essentiele keuze om te doen waar je in gelooft en waar je goed in bent, bepaalt ons succes. Echter, soms is er wat hulp nodig om deze keuzes te maken, richting te bepalen, of juist jezelf te ontdekken in de keuzes die al gemaakt zijn.

Jeannet Kant heeft al meerdere malen laten zien dat zij mensen en bedrijven hierbij kan helpen en hen kan voorzien van het juiste advies nog beter te zijn in hetgeen waar ze al goed in waren of juist te ondekken waar ze goed in zijn.

Gedurende onze samenwerking over de afgelopen 10 jaar heeft Jeannet keer op keer laten zien dat het mogelijk is meer uit mijn medewerkers te halen, maar ook meer uit mijzelf en de organisatie als geheel. Vaak legt zij het missende, maar toch vaak al voorhanden zijnde "ontbrekende" puzzelstuk op de juiste plaats. Dat noem ik nou een Business Partner, pur sang!

D.G. Slort MBA, Sectormanager CoMore"

Jeannet luistert, koppelt terug, denkt na en stelt dan een kritische vraag, niet zelden gestoeld op theorie. Jeannet is nooit zweverig en blijft altijd concreet. In het traject dat ik met haar heb afgelegd, bleef het doel altijd duidelijk en gaf zij aanwijzingen om daar te komen.

Als ze de ‘wat-denk-je-zelf-vraag’ had gesteld, dan was ik weggelopen. Jeannet heeft me getoond waar ik mee bezig was en hoe ik dat anders kon doen en op een andere manier naar kon kijken. Dit is voor mij van enorme waarde gebleken en heeft mijn horizon voorgoed verbreed.

"Jeannet heeft mij als coach een spiegel voorgehouden door de kritische vragen te stellen en soms de advocaat van de duivel te spelen. Daarnaast was ze steunend op de momenten die ik als lastig beleefde. Ze heeft mij diverse methodische suggesties en werkvormen gegeven om mij meer handvatten te geven als leidinggevende en mens. Hierin heb ik steeds de vrijheid ervaren om te kiezen wat het beste bij mij past.

Ik heb de gesprekken altijd als verhelderend ervaren met de nodige stof tot overdenking. Het waren voor mij belangrijke en soms noodzakelijke momenten van reflectie en introspectie. Jij hebt mij nader kennis laten maken met mijn "sensor". De gesprekken vond ik in een open, vrije sfeer plaatsvinden. De terugkoppeling met daarin het door mij geformuleerde "huiswerk" maakte dat ik bewust bezig ben geweest het hele proces. Ik vond dat we soortgelijke (beeld)taal spraken wat het contact voor mij gemakkelijker maakte.

Kortom ik ben erg blij dat ik afgelopen hectische arbeidsjaren van jouw coaching gebruik heb kunnen maken. Het heeft mij veel waardevolle (zelf)kennis opgeleverd. Ik reageer nu in contact sneller en daadkrachtiger op basis van wat ik vind/wil."

Anton Janssen, hoofd activering Kwintus

"In het jaar 2010 heb ik maandelijks coachingsgesprekken gevolgd met Jeannet. Dit als doel om mij persoonlijk te verbeteren als general manager bij BAM. Ik heb alle gesprekken als zeer prettig ervaren. Jeannet luistert goed naar je verhaal en leeft zich uitstekend in, dit zowel in de bedrijfsprocessen als in de persoonlijke omgang intern en extern.

Tijdens de gesprekken zijn er voor mij diverse eye-openers geweest die mij verder hebben geholpen in mijn functioneren, toen als manager en nu in mijn huidige functie als bedrijfsleider. Ik kijk hier nog steeds met veel plezier op terug. De onderdelen die zij mij onder andere nog beter heeft geleerd:

- Bewust worden van belangen binnen een intern of extern team;
- Verdiepen in hiërarchie
- Probleemstellingen verhelderen, waar liggen de pijnpunten eigenlijk;
- Persoonlijke groei;
- Beslissers versus beinvloeders;
- Oordeelsvorming;
- Overtuigingskracht;

Persoonlijke tip waar ik nog regelmatig aan terugdenk: “be calm and assertive” (the dog whisperer) Als Personal Coach kan ik Jeannet Kant bij een ieder van harte aanbevelen als een vertrouwenswaardig, deskundig en prettig persoon. Marius Boon Bedrijfsleider Klaver Giant Purmerend"

"Jeannet is een warm en uiterst deskundig persoon die haar coachees volledig centraal stelt. Haar coaching is een maatwerk product, volledig getuned op de persoonlijke ambities en de ontwikkeling van de coachees. Wij hadden het geluk om Jeannet als coach te hebben voor een praktijkopdracht voor ons bedrijf, waar ze zowel een stuk persoonlijke ontwikkeling, het groepsproces als de oplevering van ons eindproduct begeleidde. Door goed te luisteren en te observeren weet ze snel te analyseren waar de kracht en de valkuilen van zowel individu als de groep zit. Door haar achtergrond en ruime ervaring is ze daarnaast in staat om hierbij inzicht, handvatten en gerichte adviezen te geven vanuit zowel theorie als praktijk. Door de juiste vragen te stellen en kritische beschouwingen heeft ze ons verder op weg geholpen als we even “klem” zaten en heeft ze ingegrepen in het proces daar waar nodig.

Het resultaat is dat wij een hecht team zijn geworden met oprechte teamspirit en mede daardoor succesvol de implementatie van de praktijkopdracht zijn gestart (implementatietraject loopt nog, is meerjarenplan). Dit alles heeft Jeannet gedaan met humor, met professionaliteit en vanuit een integere persoonlijkheid. Jeannet is een coach met meer dan 16 jaar expertise op het gebied van gedrag(ontwikkeling), psychologie en organisatiepraktijken en met passie voor haar vak. Wij als coachees plukken daar de vruchten van."

Namens MN DP 6: Thao Dao, Manuel Onink, Gerard van den Hout, Joyce van Egmond en Ellen van der Meulen

"Jeannet is een motiverende en doortastende gespreksleider die op een integere wijze de gesprekken stimuleert en begeleid." 
"Integere, creatieve en vakkundige intervisiebegeleiding"
“De stichting SANA accrediteert nascholing voor apotheekmedewerkers. Jeannet heeft een grote rol gespeeld in het functioneren van de beoordelingscommissie en de ontwikkeling van de organisatie in de periode 2004 - 2010. We hebben in die jaren een groeiend aantal aanvragen te verwerken gekregen. Jeannet heeft goed geanticipeerd op de toekomstige groei en ontwikkelingen. Ze heeft het voortouw genomen om onze werkwijze effectiever te maken, steeds met behoud van onze uitgangspunten: efficiëntie en kwaliteit van beoordeling van de nascholing en van het administratief proces. Ik heb haar leren kennen als stevige voorzitter van de beoordelingscommissie, betrokken sparringpartner, professionele organisatieontwikkelaar, maar zeker ook als een scherpe coach die mij nieuwe inzichten heeft gegeven. Ze houdt van heldere uitgangspunten en heeft goed samengewerkt met mij en de commissie. Jeannet kan je anders laten kijken en je meenemen in het benutten van je eigen kracht en die van de organisatie. Vanuit twee verschillende stijlen zijn we met respect voor elkaar gekomen tot een toekomstbestendige organisatie.

        Marjolein Veldhuizen, bureaumanager SANA”

"Jeannet heeft op een succesvolle wijze KAOF, het Kwaliteitsregister voor Apothekersassistenten in de openbare Farmacie, vorm gegeven. Na een gedegen uitgevoerde inventarisatie ontwikkelde zij statuten en werkwijze van de stichting en maakte afspraken met betrokken partners. Zij opereerde in opdracht van de beroepsvereniging en sociale partijen in de apotheekbranche. Haar doortastendheid, kennis en kunde gecombineerd met een goed ontwikkelde antenne voor gevoeligheden en een grote mate van integriteit maakte haar effectief en succesvol. Ik heb Jeannet daarbij leren kennen als een echte professsional die in een complexe situatie goed richting kan geven en zeer zelfstandig kan opereren vanuit snel verworven draagvlak bij betrokken partijen. Lex Voitus van Hamme, directeur Stichting Bedrijfsfonds Apotheken."
"Jeannet was tijdens mijn periode op Nyenrode gespreksleider/coach van mijn intervisiegroep. Ik heb het als zeer prettig ervaren met haar samen te werken. Haar stijl laat zich kenmerken als discreet, maar niet te bescheiden, doortastend zonder opdringerig te worden en kundig op het gebied van coaching. Een vakvrouw met ervaring die ik met plezier kan aanbevelen en zelf opnieuw in zou huren."
"Jeannet kan goed alles weer terug bij de essentie brengen: wat je als persoon beweegt en bent of hoopt/denkt te zijn, zonder zweverig te worden. Dat geeft de mogelijkheid om zodoende vanuit die overzichtelijke eenvoud, weer opnieuw je juiste oriëntatie te vinden."