Hard werken; de test

 

Hard werken is op zich zelf geen oorzaak van burn-out. Als je hart werkt met plezier en daar energie uit haalt, kun je veel aan, geniet je ervan.

“Ik werk heel hard, ik vind het heerlijk. Ik haal er ongelooflijk veel bevrediging uit. Daarnaast doe ik nog een opleiding en heb ik een gezin en loop graag hard. Ik heb gewoon heel veel energie en krijg energie van alles wat ik nu doe. Mijn collega’s begrijpen dat niet, ze denken dat ik op weg ben om burn-out te raken.”

“Ik werk heel hard, wat ik doe vind ik fantastisch. Hard werken is ook nodig want er zijn taken van een andere afdeling na een reorganisatie bij ons terecht gekomen. Ik ben nog de enige specialist in mijn functie. Ik heb nog geen overzicht en als ik iets over het hoofd zie heeft dat grote impact op de organisatie. Ik heb volgende week vakantie maar ik heb mijn ticket nog niet gekocht want deze vakantie heb ik al twee keer uitgesteld omdat ik niet weg kon. Ik ben er nu wel erg aan toe merk ik.”

Carien Karsten maakt in haar boek “Hart aan het werk”, onderscheid in hart en hard werken. Het onderscheid is gemakkelijk te maken.

Wees je bewust van wat je voelt.

Óf doe de test:

http://www.123test.nl/gezond-werken-test/
of
http://www.123test.nl/burnout/

Óf vraag het iemand die je heel goed kent. Als je werk van hart hard geworden is, heeft die het vaak al lang gezien.

 
Sandra KeusEerste