Zien wat er is met Management Drives

 

De flaptekst van “Het grote drijfverenboek”:

“Wat zijn uw drijfveren? Stelt u harmonie voorop, of juist het resultaat? Zoekt u nieuwe ervaringen of juist zekerheden? Het boek gaat over drijfveren. Hoe werken ze, welke invloed hebben ze op ons functioneren en het belangrijkste, hoe zet u ze zo effectief mogelijk in?

Niet alleen individuen maar ook groepen en organisaties hebben hun eigen drijfveren patronen. Deze zijn bepalend voor het denken, communiceren en functioneren van zowel groepen als individuen. Inzicht in drijfveren zorgt er dan ook voor dat u het beste uit uzelf, uw medewerkers én uw organisatie kunt halen.”

Gebaseerd op de theorie van Graves over de 6 drijfveren heeft Management Drives de drijfverentest ontwikkeld. De drijfveren hebben alle een kleur gekregen. Paars staat voor streven naar geborgenheid. Rood voor het streven naar een eigen domein en beweging. Blauw voor het zoeken naar zekerheid, Oranje naar resultaat en erkenning, Groen naar harmonie en Geel streeft naar inzicht en vrijheid. We hebben alle drijfveren in meer en mindere mate en een MD-test meet het drijfverenpatroon.

Er zijn heel veel testen, allemaal ontwikkeld om inzicht te geven in wie we zijn en wat we kunnen en willen. De MD-test gebruik ik vaak in coachtrajecten omdat hij niet alleen meet op welke manier je zaken aanpakt en waar je energie van krijgt maar ook wat energie kost. Daarbij geeft het drijfverenpatroon inzicht in persoonlijke dilemma’s en in de manier waarop je je drijfveren op een effectieve manier kunt gebruiken en ontwikkelen. Een mooi startpunt waarbij het er om gaat voort te bouwen op wat er is en dat in te zetten voor effectief en efficiënt werken met plezier.

(zie ook www.managementdrives.com)

 
Sandra KeusEerste