Blended maatwerk

 

Coaching, intervisie en mediation doe je offline. Telefoons uit!

Dat was de heersende opinie. En als daar al discussie over was, dan won offline meestal alsnog.

Dat oordeel werd erg bepaald door mogelijkheden, gewoontes en onbekendheid of onhandigheid. Zoveel wordt duidelijk nu alles anders is. De kennismaking met alle online mogelijkheden is niet meer vrijblijvend, maar een noodzaak. Je moet nu wel over die drempel! En dan blijkt dat online óók werkt.

Want wat scheelt het veel tijd als je niet reist. En hoe ontspannen is het om in je vertrouwde omgeving te zijn? Je zou je bijna afvragen waarom we dat allemaal niet veel eerder hebben gedaan of op zijn minst met meer waardering en welwillendheid hebben bekeken.

Blended maatwerk.jpg

Er ís geen eenduidig antwoord op de vraag wat beter is: online of offline. Dat hangt af van de omstandigheden, jouw doel en wat voor jou belangrijk is. Het draait altijd om optimaal maatwerk.

Maatwerk in lengte en aanpak en in vorm van het contact. In coaching bijvoorbeeld zijn dat gesprekken én tussentijds contact, zowel online als offline. Een combinatie van videogesprekken, telefonisch contact, contact via mail of app en live anderhalve meter gesprekken lopend in het groen, op het strand of aan tafel met koffie of thee. Afhankelijk van jouw vraag, jouw wensen en jouw situatie.

Online én offline in één coachtraject; en altijd in overleg natuurlijk. Steeds op zoek naar wat werkt. Mogelijkheden te over. Zo wordt ieder traject, als combinatie van alle mogelijke opties, een uniek blended traject.

En als bijvoorbeeld de coronamaatregelen weer worden verruimd; wat dan? Dan zijn er weer nieuwe keuzes te maken over de contactvormen die we gaan gebruiken. Afhankelijk van de nieuwe omstandigheden, jouw doel en wat voor jou belangrijk is. Laat je niet tegenhouden!

 
Marije KievitsTweede